DMedia Channel

Tech News | Reviews | Tips by DirectDMedia

Rekod Jualan Mac Di Malaysia Buat Tim Cook Senang Hati

Apple telah mengumumkan pendapatan suku tahunan yang sedikit menurun berbanding tahun sebelumnya disebabkan oleh perubahan pasaran, kesan makroekonomi dan inflasi. Namun, terdapat peningkatan yang baik dalam rantau Asia-Pasifik, di mana Tim Cook mengatakan bahawa mereka gembira dengan rekod jualan Mac pada suku tahunan lepas di beberapa negara termasuk Malaysia dan India.

Prestasi jualan produk Apple yang baik di Malaysia menunjukkan keberkesanan strategi pemasaran dan penjualan syarikat di negara ini. Oleh itu, Apple dijangka akan membuka Apple Store tersendiri di Malaysia pada tahun ini, dengan lokasinya di TRX Kuala Lumpur. Langkah ini menunjukkan kepercayaan syarikat terhadap potensi pasaran Malaysia yang berkembang serta keupayaan pengguna Malaysia untuk membeli produk Apple.

Diharap pembukaan Apple Store di Malaysia akan memberi manfaat kepada pengguna produk Apple di negara ini, dan juga memberi sumbangan positif kepada ekonomi dan industri teknologi di Malaysia, sekaligus memberikan peluang pekerjaan yang baik dan memperkukuhkan ekosistem teknologi tempatan.