DMedia Channel

Tech News | Reviews | Tips by DirectDMedia

Ciri Lampu Belakang Diacah Pada Rekaan Nothing Phone (2)

Telefon pintar Nothing Phone (2) yang dinanti-nantikan oleh peminatnya telah diumumkan dan akan dilancarkan pada musim panas ini, kira-kira setahun selepas pelancaran Nothing Phone (1). Walaupun imej dan video promosi yang dikeluarkan oleh Nothing tidak banyak mengungkapkan tentang ciri-ciri telefon tersebut, jelas bahawa Phone (2) akan mempunyai reka bentuk unik yang serupa dengan Phone (1).

Phone (2) akan dilengkapi dengan sistem lampu pada bahagian belakang, seperti Phone (1). Dalam video yang dikongsi, warna lampu LED merah diperlihatkan, berbeza dengan Phone (1) yang hanya mempunyai warna putih. Terdapat juga sebuah butang berhampiran lampu tersebut yang menimbulkan tanda tanya – mungkin ia adalah butang untuk mematikan peranti seperti pada iPhone atau OnePlus?

Phone (2) dijangka dilancarkan pada bulan Julai, sama seperti Phone 1 tahun lalu, menggambarkan bahawa pelancaran tahunan ini boleh menjadi trend bagi syarikat ini. Berbeza dengan Phone (1) yang mempunyai unit yang terhad, Phone 2 akan dilancarkan sepenuhnya di Amerika Syarikat, yang merupakan negara tumpuan bagi CEO Nothing, Carl Pei.

Walaupun tak banyak khabar angin tentang Phone (2), kita harap dapat untuk mempelajari lebih lanjut tentang ciri-ciri telefon tersebut dalam beberapa bulan yang akan datang menjelang pelancarannya.