DMedia Channel

Tech News | Reviews | Tips by DirectDMedia

Tarikh Pelancaran ROG Phone 7 Telah Disahkan Oleh Asus

Menurut Asus, ROG Phone 7 akan diperkenalkan pada 13 April. Tarikh ini agak awal berbanding pelancaran ROG Phone 6 tahun lepas yang berlangsung pada bulan Julai.

Tiada banyak maklumat yang tersedia mengenai ROG Phone 7, tetapi kebocoran terdahulu menunjukkan bahawa ia mungkin dikuasakan oleh pemproses mudah alih terkini dan terbaik dari Qualcomm, iaitu Snapdragon 8 Gen 2.

Pada awal bulan ini, telefon tersebut dikesan di platform penanda aras Geekbench bersama dengan versi 7D-nya. ROG Phones Asus selalu menjadi pilihan utama untuk telefon permainan terbaik, dan ROG Phone 7 kemungkinan akan terus berada dalam aliran tersebut. Menurut senarai Geekbench, telefon ini akan mempunyai skrin AMOLED dengan kadar segar semula sehingga 165Hz, sama seperti model sebelum ni.

Siri ROG Phone 7 mungkin juga termasuk tiga model, seperti siri sebelumnya. Ini bermakna, selain daripada model biasa dan ROG Phone 7D, model Ultimate mungkin juga sedang dihasilkan.

Namun, salah satu kelemahan Asus adalah pembaharuan perisian yang terhad. Penawaran syarikat itu, termasuk siri ROG Phone, hanya menerima dua peningkatan OS utama. Kita berharap Asus akan mengikuti jejak Google, Samsung, Oppo, dan OnePlus dalam menyediakan sokongan perisian yang lebih lama.

Asus telah memberikan petandaan mengenai pengumuman ROG Phone 7, yang menunjukkan bahawa acara serentak akan berlangsung di Taipei, Berlin, dan New York pada jam 8:00AM ET.

Sumber: Android Central