DMedia Channel

Tech News | Reviews | Tips by DirectDMedia

OpenAI Memperkenalkan DALL-E 3, Kemampuan Text-to-Image dengan ChatGPT

OpenAI telah menambahbaik alat text-to-image, DALL-E, dengan menambah ChatGPT, chatbot AI yang popular, untuk membantu pengguna mencipta petunjuk yang lebih baik. Pengguna boleh berbual dengan ChatGPT dan mendapatkan imej dari DALL-E 3 dalam aplikasi chat. ChatGPT akan menjadikan petunjuk lebih terperinci dan membimbing model DALL-E 3.

DALL-E 3 juga menghasilkan imej berkualiti tinggi yang sesuai dengan petunjuk. Ia boleh mengendalikan kandungan yang sukar seperti teks dan tangan manusia. Ia juga mempunyai cara-cara baru untuk mengurangkan bias dan meningkatkan keselamatan, seperti menolak permintaan yang melibatkan seniman atau tokoh awam yang masih hidup. Seniman juga boleh memilih untuk tidak menggunakan karya seni mereka untuk melatih model OpenAI.

OpenAI bersaing dengan syarikat-syarikat lain yang membuat model penghasilan imej. Ia akan melancarkan DALL-E 3 kepada pengguna ChatGPT premium pada bulan Oktober, diikuti oleh penyelidik dan pelanggan API. Ia belum mengumumkan alat web percuma untuk DALL-E 3.