DMedia Channel

Tech News | Reviews | Tips by DirectDMedia

IMX766V Sensor & Aura Light Portrait, vivo V27 Peneman Fotografi Anda

Vivo V27, model terbaru kepada siri Vivo V, dijadualkan untuk dilancarkan di Malaysia pada 30 Mac 2023. Ia mempunyai reka bentuk yang berubah warna yang unik dan keupayaan fotografi yang mengagumkan, dengan gabungan unggul IMX 766V dan sistem Aura Light Portrait yang membolehkan pengguna mengambil gambar potret malam yang menakjubkan.

Vivo V27 mempunyai teknologi panduan cahaya nano-skala untuk mencipta sinaran halus yang menyesuaikan mengikut cahaya persekitaran, menjadikan sebarang persekitaran kelihatan seperti studio. Sony IMX766V sensor, yang sebelum ini eksklusif untuk model flagship vivo, disertakan dalam vivo V27 dan telah ditingkatkan saiznya sebanyak 59% kepada 1/1.56 inci. OIS memanjangkan pendedahan dan meningkatkan pengambilan cahaya enam kali ganda untuk menjadikan gambar malam lebih ‘hidup’.

Kamera hadapan adalah kamera AF 50MP dengan algoritma fokus yang lebih baik, menghasilkan selfie yang lebih jelas pada setiap butiran. Vivo V27 boleh dipra-tempah sehingga 31 Mac di mana-mana cawangan DirectD dan boleh dapat hadiah percuma bernilai sehingga RM1217.