DMedia Channel

Tech News | Reviews | Tips by DirectDMedia

Android 14 One UI 6.0 beta Tersedia Untuk Pengguna Galaxy Z Flip5

Pada hujung bulan Julai, Galaxy Z Flip5 telah dilancarkan dengan One UI 5.1.1 sebagai sistem operasi asasnya. Samsung kini sedang mengeluarkan peningkatan OS besar pertama mereka, One UI 6.0. Ini termasuk juga dengan kemaskini dari Android 13 ke Android 14. Pemilik Z Flip5 boleh menyertai ujian beta One UI 6.0 untuk memberikan maklum balas bagi penyediaan awam yang lebih lancar dan bebas daripada bug.

Samsung telah melanjutkan Program Beta One UI 6.0 kepada pengguna Galaxy Z Flip5 di Amerika Syarikat, bermula dengan carrier-locked version kepada pembawa dengan versi firmware F73U1EU1ZWJ2. Untuk menyertai program ini, penduduk Amerika Syarikat boleh mendaftarkan peranti mereka melalui aplikasi Samsung Members dengan log masuk akaun Samsung mereka, mencari banner Program Beta One UI 6.0 di laman utama aplikasi, dan mengikuti langkah-langkah pendaftaran.

Setelah didaftarkan, pengguna boleh memuat turun firmware beta awal melalui udara dengan memilih “Download and install” dalam Tetapan telefon mereka di bawah “Software update”.

One UI 6.0, berdasarkan Android 14, memperkenalkan pelbagai ciri baru, termasuk redesigned layout untuk quick settings toggles, peningkatan notifikasi, widget baru, fon One UI Sans, dan penambahbaikan pada aplikasi asas.

Source: SamMobile