DMedia Channel

Tech News | Reviews | Tips by DirectDMedia

HONOR Hadir Dengan Konsep Baharu, HONOR V Purse & HONOR Magic V2

Di IFA 2023, jenama teknologi global HONOR memperlihatkan visi strategiknya untuk telefon pintar masa depan. CEO HONOR George Zhao menonjolkan matlamat jenama itu untuk menjadikan telefon pintar lipat digemari dengan inovasi berpusatkan manusia, seperti telefon pintar lipat HONOR Magic V2 yang paling ringan dan nipis. Jenama itu juga memperkenalkan HONOR V Purse, satu konsep baharu yang mengubah telefon pintar lipat menjadi beg tangan bergaya dan boleh dipakai dengan gaya dan ekspresi diri tanpa had.

“Telefon pintar lipat HONOR telah menempuh jalan yang jauh, dan setiap kali prosesnya menunjukkan kejayaan cemerlang dari segi rekaan, fungsi dan ketahanan, ” kata CEO HONOR George Zhao. “Bukan itu sahaja, konsep telefon bertukar beg tangan kami direalisasikan melalui HONOR V Purse, kami meneroka penyelesaian mampan yang mempengaruhi kemunculan teknologi boleh lipat kepada memperkasa kreativiti dan membentuk gaya hidup masa depan.”

HONOR menyokong peranannya dalam membentuk gaya hidup masa depan dengan melancarkan HONOR V Purse, satu konsep “telefon ke beg tangan” yang mencipta satu kategori baru peranti elektronik sebagai barangan fesyen pengguna dengan kebebasan penampilan.

HONOR V Purse mengubah telefon pintar lipat menjadi gaya fesyen digital, dengan ciri-ciri Always-On-Display (AOD) yang boleh disesuaikan yang menyerupai reka bentuk beg tangan, seperti gaya rantai, alunan bulu dan rambu yang bergerak. Konsep ini juga datang dengan pilihan tali dan rantai yang boleh dilekatkan pada engsel telefon pintar dan dipakai di bahu, seperti beg tangan moden.

HONOR V Purse mencerminkan komitmen HONOR terhadap alam sekitar dengan reka bentuknya yang mampan. Ia menggunakan bahan-bahan mesra alam seperti kulit vegan pada tali dan membolehkan penyesuaian tanpa had konsep AOD untuk sesuai dengan mana-mana pakaian. Seiring dengan industri fesyen yang semakin digital, teknologi membolehkan kebebasan gaya dan ekspresi diri tanpa batasan. Teknologi baharu HONOR V Purse juga membantu pengguna menjaga alam sekitar dengan mengurangkan pembaziran apabila mengikuti trend fesyen moden.

HONOR bekerjasama dengan beberapa nama besar dalam industri fesyen untuk pentas HONOR Talents Global Design Award, seperti pengarah kreatif pakaian lelaki BURBERRY Bram Van Diepen, seniman kontemporari Yunuene Esparza, profesor di China Academy of Art Yuan Youmin dan model Xiao Hui Wang, yang bertanggungjawab untuk mencipta reka bentuk AOD pada peranti. Dalam fasa seterusnya program ini, HONOR akan membuka permukaan API yang membolehkan pencipta mereka bentuk pengesan seperti giroskop, sentuhan atau pengesan cahaya sekeliling dan menjemput bakat-bakat baharu dari seluruh dunia untuk menunjukkan ilham mereka dan menunjukkan trend reka bentuk terkini.

Di IFA 2023, HONOR juga mempamerkan telefon pintar lipat utama baharunya, HONOR Magic V2 buat kali pertama secara global, selaras dengan matlamat HONOR untuk menginovasi industri dengan kemaskini menarik mengenai ciri-ciri, bateri, paparan dan pengalaman pengguna.

HONOR Magic V2 adalah telefon pintar lipat HONOR yang paling ringan dan nipis pernah dikeluarkan, dengan hanya seberat 231g dan setebal 9.9mm apabila dilipat. Ia mempunyai generasi baharu Dua Bateri Silikon-Karbon dengan ketebalan 2.72mm dan kapasiti sehingga 5,000mAh.

HONOR Magic V2 mempunyai Engsel Titanium Super Ringan dan besi khas HONOR untuk lebih ketahanan dan kestabilan. Ia mendapat sijil dari SGS untuk bertahan lebih daripada 400,000 lipatan, atau sehingga 10 tahun dengan 100 lipatan sehari.

Ia juga mempunyai tiga kamera belakang: 50MP Utama (f/1.9), 50MP Ultra Lebar (f/2.0), dan 20MP Telefoto (f/2.4). Bahagian depan mempunyai dua Kamera 16MP (f/2.2). Pada bahagian hadapan, ia mempunyai teknologi Pemalapan PWM 3840Hz pertama dalam industri untuk mengurangkan keletihan mata dan memastikan pandangan yang selesa.

HONOR Magic V2 juga menawarkan pengalaman interaktif seperti mesyuarat dan hiburan. Ia menyokong Parallel Space buat kali pertama, yang membolehkan anda menyimpan dan menggunakan tugas kerja dan kehidupan secara berasingan, seperti memiliki dua telefon pintar sekaligus.

HONOR juga mengumumkan bahawa HONOR 90 memenangi Pembelian Terbaik Telefon Pintar 2023 daripada EISA. Untuk meraikan kejayaan ini, HONOR melancarkan warna baharu untuk HONOR 90: Peacock Blue.