DirectDMedia

Tech News | Reviews | Tips

Kini Anda Boleh Berkongsi Skrin Ketika Panggilan Video Di WhatsApp

Mark Zuckerberg mengumumkan di Instagram bahawa WhatsApp mempunyai ciri baru yang membolehkan pengguna berkongsi skrin semasa panggilan video. Beliau menunjukkan contoh bagaimana ia kelihatan pada peranti Android dan peranti lain. Ia berfungsi sama seperti program untuk persidangan video seperti Zoom, Google Meet, dan Microsoft Teams.

Anda boleh menekan butang baru untuk berkongsi skrin anda dengan orang lain semasa panggilan video. Anda boleh melihat dan menunjukkan skrin anda serentak dengan menggunakan picture in picture mode.

Seperti panggilan video, perkongsian skrin juga ada end-to-end encrypted. Apabila anda berkongsi skrin anda, mesej amaran boleh muncul. Beberapa telefon pintar Android dan iOS, termasuk Pixel 6a dan iPhone 14 Plus, sudah mempunyai ciri ini. Walaupun ia mungkin mengambil masa, ia juga akan tersedia pada PC.

Fungsi baru ini adalah tambahan yang hebat kepada WhatsApp, tetapi anda dinasihatkan supaya lebih berhati-hati apabila berkongsi maklumat penting pada skrin anda.

Sumber: Android Central