DirectDMedia

Tech News | Reviews | Tips

OnePlus Nord 3 Tertiris, Tanda Ia Akan Dilancarkan Tidak Lama Lagi

Bulan depan, OnePlus Nord 2 akan menyambut ulangtahun yang kedua. Ini menunjukkan bahawa sudah tiba masanya untuk memperkenalkan perintis yang seterusnya. Baru- baru ini tertiris gambar OnePlus Nord 3, menandakan pelancaran Nord 3 hampir tiba. Kemungkinan Nord 3 datang dengan dua pilihan warna iaitu blue/green/teal atau dark gray/black yang lebih klasik.

Menurut khabar angin yang tersebar, Nord 3 merupakan penjenamaan semula dari OnePlus Ace 2V, yang telah dilancarkan di China pada bulan Mac. Jika maklumat ini tepat, Nord 3 dijangka menggunakan skrin berukuran 6.74-inci 120 Hz, 1240 x 2772 pixel dengan Asahi Glass, triple camera setup (termasuk kamera utama 64MP, kamera ultrawide 8MP, dan kamera makro 2MP), kamera hadapan 16MP, dan bateri 5000 mAh dengan 80W pengecasan pantas.

OnePlus Nord 3 akan digerakkan oleh MediaTek Dimensity 9000 SoC, dipadankan dengan RAM sehingga 16GB dan storan sehingga 512GB UFS 3.1, jika benar ia penjenamaan semula daripada Ace 2V. Sistem operasi yang digunakan ialah OxygenOS 13 berasaskan Android 13.

Malangnya, OnePlus Nord 3 tidak akan tersedia di Jerman disebabkan pertikaian paten yang sedang berlaku antara syarikat induk Oppo dan Nokia. Walau bagaimanapun, dijangka ia akan dilancarkan di negara-negara Eropah lain, seperti yang dilaporkan oleh sumber yang boleh dipercayai bagi tirisan ini.

Sumber: GSMArena