DirectDMedia

Tech News | Reviews | Tips

Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 Akan Dilancarkan Pada Akhir Bulan Julai

Samsung telah mengesahkan butiran tentang acara Galaxy Unpacked akan datang, yang lebih tertumpu pada tablet baru syarikat tersebut. Pelancaran ini dijadualkan akan berlangsung pada akhir bulan Julai di COEX di Samseong-dong, Seoul, Korea Selatan. Walaupun tarikh yang tepat masih belum diketahui, Samsung merancang untuk mendedahkan foldable smartphone generasi seterusnya iaitu Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5.

Mereka cuba untuk meningkatkan penerimaan foldable smarphone secara meluas dan mengukuhkan lagi kedudukan mereka sebagai peneraju dalam kategori ini. Acara tahun ini dilakukan di Seoul dan berbeza daripada tahun-tahun sebelumnya, di mana Samsung biasanya mengadakan pelancaran di negara lain.

Keputusan ini dipengaruhi oleh kadar penerimaan foldable smartphone yang mengagumkan di Korea Selatan sebanyak 13.6% pada tahun 2022. Acara ini juga akan berlangsung lebih awal daripada biasa, mungkin sebagai salah satu usaha untuk meningkatkan prestasi syarikat pada suku tahun tersebut. Selain foldable smartphone baru, Samsung dijangka akan mengumumkan siri Galaxy Tab S9, earbud terbaru, siri Galaxy Watch 6, dan banyak lagi.